A legharapósabb kutya:

 Biztos sokan gondoltatok már arra, hogy vajon melyik lehet az a kutyafajta amely a legharapósabb. Vajon a kaukázusi, kuvasz, németjuhász esetleg pitbull? Nos eláruljuk, hogy egyik sem!

 Ilyenkor persze oktalanul legtöbben az úgynevezett "harci kutyákra" gondolnak, melyet rájuk ragasztottak. Nem győzzük hangsúlyozni, harci kutya alapvetően nincs! 

 

Az Animal Friends britt állatbiztosítási cég rendelte meg a kutatást. Ugyanis az Animal Friends olyan esetekre kínál megoldást, ha valakit megharap a kutya, akkor a gazdának ne kelljen orbitális kártérítést fizetni. Ezért szerették volna megtudni pontosan melyek azok a fajok amelyeknél nagyobb a kockázat. 

 

Hihetetlenül hangzik, de a legharapósabb a LABRADOR!

 

 IGEN! Az a kutyafajta amelyet olyan sokan választanak család kedvencnek és nem véletelenül. Hiszen családkedvencnek az egyik legmegfelelőbb társ. Azonban nem fognak támadni ha nem érzik a családot, az otthont vagy magukat veszélyben. 

A Labradorokat követik a németjuhászok, az Amstaff Bullok és az egyik nagy kedvenc a Border Collie. 

Aggodalomra semmi ok, nem mindenkit harapnak meg folyamatosan akik velük szembe jön. Főként postások, kézbesítők és ezen belül is férfiak a szenvedő alanyok. 

 

Dr. Roger Mugford állatpszichológus tanácsa, hogy aki ilyesféle szakmában dolgozik, tartson magánál némi jutalomfalatot, hogy az összebarátkozás simulékonyabban mehessen. 

 Németjuhász

 Amstaff Bullterrier

 Border Collie