Valóban elhízik egy kutya az ivartalanítást követően? Miért lehet ez, és mi ebben a tévhit? Cikkünk elmondja Neked! smiley

 Elfogadott tény, hogy a kutyáknak az ivartalanítást követően megnövekedik az étvágy de jellemzően azokat a kutyákat érinti, akik egyébként is hajlamosak a hízásra. Nem általános az elterjedt tévhit, hogy a kasztrált kutya el fog hízni. Saját tapasztalatból is beszélhetünk, hiszen németjuhászunk ivartalanítottan került hozzánk menhelyről és eleve egy aktív kutyáról beszélünk, akinek hiába adunk óriási mennyiségű ételt, nem képes mindet feldolgozni és az anyagcsere így felgyorsult. Viszont a másik véglet, amikor az anyagcsere lelassul, és kevesebb energiára van szükségük, hogy a bevitt táplálékot feldolgozzák. Az ivartalanított kutyának ha hízásra hajlamos az étrendjén kell változtatni. Ezt leghatékonyabban zsír szegény tápokkal tudjuk elérni, viszont nagyon fontos, hogy ez a táp a zsír arányhoz képest magas fehérjét tartalmazzon. Ez természetesen a gazdán múlik, hogy szakértő tanácsát kikéri e. 

Figyelem! A kasztrálás nincs befolyással a kutya természetére. A kutya az ivartalanítást követően nem fog másképp viselkedni, viszont orvosok állítják, hogy az ivartalanított kutya mivel nem küzd a hormonaival bizonyos időszakokban, a gazdához jobban fog ragaszkodni. 

 2015. november 04.

Ajánlott tápunk: HappyDog Toscana
csupán 7,5% zsír 24% fehérjével